… despre Valeriu Popa şi sfaturile sale pentru viaţă

Valeriu Popa - Un initiat romanTitlu: VALERIU POPA, Din tainele unui iniţiat român
Autor: Adriana Caranfil
Editura: Prestige
Anul apariţiei: 2010
Număr pagini: 96
ISBN:  978-606-92379-0-8

De la gând, privire, gest, vorbă, faptă, totul se înregistrează, se computerizează, iar când pleci din viaţă te-ntâlnesti cu tine. Dintre toate, cel mai puternic e gândul. Pentru că se înregistrează în spaţiul energetic şi apoi rodeşte în idee.

Un interviu!
Sau mai corect spus, o discuţie, între autoarea cărţii, Adriana Caranfil şi renumitul terapeut Valeriu Popa, căutând împreună răspunsuri la marile întrebări ale vieţii. Autoarea s-a pregătit în prealabil pentru această discuţie citind cartea lui Scarlat Demetrescu – Din tainele vieţii şi ale Universului, carte recomandată binenţeles tot de Valeriu Popa.

Căutând să afle de la binecunoscutul terapeut răspunsuri la întrebările ce macină omenirea de secole şi încă nu se ştie îndeajuns, Adriana Caranfil avertizează asupra stărilor ce pot cuprinde sufletul celui care citeşte această carte: “Cei care o vor citi vor simţi o mare nelinişte. Dar neliniştea este un sentiment profilactic. Ea reprezintă debutul igienei pentru suflet. Ea arată că sufletul e în derivă şi este în căutarea unui drum.

Valeriu Popa însă a fost cel care i-a confirmat pentru prima dată faptul că boala, urâtul, lipsa de armonie e forma concretă ce o îmbracă îndepărtarea de sinele adevărat, de conştienţa dumnezeirii noastre, îndepărtare ce permite chiar instaurarea bolii: “Dacă admiţi să priveşti boala ca pe expresia fizică a unei deviaţii spirituale, tot universul omenesc se înfăţişează într-o claritate de cristal.

Corp vital, vampirism energetic, despre aura oamenilor şi despre cei care trec în “nefiinţă”, despre judecata de apoi, reîntrupare şi venire la viaţă, dogme bisericeşti, vise, terapie naturistă şi hrană sănătoasă, karma colectiva şi chiar destinul României, toate sunt larg dezbătute în discuţia ce şi-a lăsat amprenta asupra autoarei şi prin intermediul cărţii şi asupra altora: “Venirea la viaţă e determinată de Legea Divina. Evoluţia fiecărui spirit, indiferent de natura lui, se face prin bunăvoinţa Legii Creaţiei. Pentru această planetă omul este creaţia perfectă, din punct de vedere fizic şi psihic.

Şi dacă aşa cum spunea Valeriu Popa ca “din viaţă nu rămâi decât cu acumulările ştiinţifice şi cu faptele de iubire morale”, prin intermediul cărţii se îndeamnă la o continuă dorinţă de cunoaştere şi autodepăşire a fiecăruia şi o aplicare a acestora în conformitate cu normele de iubire creştină.

Plusuri: – carte-interviu, ce nu lasă loc la interpretări asupra ideilor transmise
Recomandări: – celor interesaţi să afle din gândurile despre viaţă ale celui ce şi-a pus amprenta asupra vieţii multor români
Rating: 4/5

Urmărește-ne pe facebook.com/AmCititOCarte pentru mai multe articole.

Acest articol a fost publicat în Sănătate, Spiritualitate și etichetat cu , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *